Etkili Tanıtım Yazısı Nasıl Hazırlanır ?

Etkili Tanıtım Yazısı Nasıl Hazırlanır ?

Online ortam üzerinden faaliyet gösteren her türlü işletme ve kurum, daha çok ilgi çekebilmek için resmi sitelerinin reklamlarını yapmak isteler. Bunun kolay yollarından birisi ise tanıtım yazısıdır. Etkili bir tanıtım yazısı son derece kaliteli bir biçimde oluşturulmalıdır. Bu, tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda anahtar kelimelerle desteklenmelidir. Bunların tüm ayrıntılarını yazımızda bulabilirsiniz.

Tanıtım Yazısı Başlığı Oluşturma

Etkili bir tanıtım yazısı hazırlanırken ilk olarak başlığa karar vermek gerekiyor. İçerikle seçilecek olan başlığın tam bir uyum göstermesi gerekiyor. Bu noktada özellikle anahtar kelimeye dikkat etmek şarttır. Yani başlık içinde içerikle tam alakalı olan bir anahtar sözcüğün kullanılması, daha iyi bir sonucu da beraberinde getirecektir. Fakat başlığın sadece bununa oluşturulmaması dikkat edilmesi gereken bir husustur. Hem çarpıcı hem de çok ilgi çekici bir başlık şarttır. Bir kullanıcı bunu gördüğünde, merak ederek siteye erişim sağlıyorsa; başarılı bir başlığın atıldığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Tanıtım Yazısı İçeriği Oluşturma

Etkili bir tanıtım yazısı çerçevesinde içeriğe dair şunları göz önünde bulundurun;

  • Kesinlikle tek bir anahtar olmamasına dikkat edin. Birden çok anahtar kelime, içeriğini uzunluğuyla doğru orantılı bir biçimde bulunmak zorundadır.
  • Üslubun okuyan kişiyi sıkmaması ve aynı zamanda onun daha rahat bir biçimde okumasını sağlaması gerekiyor.
  • Konunun içinde hem video hem de resmin olması içeriği çok zengin bir hale getirecektir. Bu sayede sıkılmanın önüne de geçebilirsiniz.
  • Aynı zamanda resimlerle alakalı olarak alt etiketlerin bulunması avantaj sağlar.
  • Etkili bir tanıtım yazısı içeriğinde noktalama işaretlerine özen gösterilmelidir.
  • Orijinal, kopya içermeyen yazılar başarıyı da beraberinde getirmektedir.

Tanıtım Yazısı Şablonu Oluşturma

Etkili bir tanıtım yazısı yazılırken anahtar kelime sayısının belli oranlara göre belirtilmesi gerekir. En az yüzde 2 en çok ise yüzde 4 şeklinde olması tavsiye edilen bir durumdur. Sadece bunlar değil, anahtar kelimelerin değişik türleri olarak bilinen varyasyonlara yer verilmesi şarttır. Bunun oranının ise minimum yüzde 1 maksimum yüzde 3 olmasına mutlaka çok büyük bir özen gösterin. Kelimelerin dağılımının düzgün olmasını unutmayın.

Etkili tanıtım yazıları başlığında anahtar kelime bulunmalıdır. Aynı durum yazının ilk paragrafı için de geçerlidir. Bunun bold yani kalın yapılması gerekiyor. Link çıkışının özellikle ilk paragraf içinde bulunan anahtar kelime üzerinden alınması, siteniz için avantaj anlamına gelir. Aynı şekilde anahtar kelime kullanımının ikinci paragrafta da devam etmesi şarttır. Son paragrafa gelindiğinde bu kurallara mutlaka uyarak yazının tamamlanması esastır. Ayrıca bir çıkış linki de burada verilmek zorundadır. Linkler içinde rel=nofollow etiketinin tercih edilmemesi gerekiyor. H tagları unutulmaması gereken bir diğer husustur. Bunun birden çok çeşidi vardır.

Tanıtım Yazısı Uzunluğu

Etkili bir tanıtım içeriği çerçevesinde içeriğin ne kadar uzunlukta olacağı merak edilir. Genellikle 300 kelime ve üzeri olmak zorundadır. Elbette bu, konuyla doğru orantılıdır. 300 kelimeden oluşan bir yazıda tek bir linkin bulunması tavsiye edilir. 500 kelimede ise 2 link olabilir. Bunların sayısı farklılık gösterir. Mevcut kriterlere dikkat edilmiş ve kaliteli bir siteden alınmış olan tanıtım yazıları sayesinde sitenizin yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Tanıtım Yazısı Satın Alma

Tanıtım yazısı satın alma işlemleri artık çok hızlı bir biçimde tanitimyazisi.com.tr üzerinden gerçekleştiriliyor. Hem uygun fiyat garantisi hem de birçok farklı web sayfasının olması, site sahipleri için önemli bir avantajdır. Buna göre başta haber sayfaları olmak üzere onlarca farklı opsiyon vardır. DA ve PA değerlerinin yanı sıra indeks konusundaki bilgiler de paylaşılır. Bu sayede seçiminizi gerçekleştirin.