Haber Sitelerinden Tanıtım Almak

Haber sitesi tanıtım Yazısı almak, belirlenmiş olan yeni Google algoritmalarının ardından çok popüler bir hal aldı. Gün içinde milyonlarca kişinin giriş yaptığı haber içerikli alanlara sizin sitenize ait bir tanıtım yazısının koyulması, potansiyel müşteri sayısını her daim çok yukarıya çekecektir. Bunun için izlenecek olan yöntem ise bellidir.

Tanıtım Yazısı Nedir ?

Tanıtım yazısı; bir firma, site, işletme, şirket ya da kişinin sahip olduğu siteyi tanıtabilmek için özel olarak hazırlanmış, belli kurallara göre oluşturulan içeriklerdir. Bunu klasik bir metin gibi düşünmemek lazım. Çünkü her türlü Seo çalışması yapılmıştır. Aynı zamanda, hiti yüksek ve Google tarafından yüksek puan verilmiş olan sitelerde yayınlanmasından dolayı farklı bir yeri vardır. Yani ücret ödeyerek; haber portallarından tanıtım yazısı satın alabilir ve oradaki kullanıcıya kendinizi tanıtabilirsiniz. İlgili siteden gelecek olan giriş ve erişimler sayesinde onlarca değişik avantajın sahibi olabilirsiniz.

Neden Haber Sitelerinden Tanıtım Yazısı Alınmalıdır ?

Haber sitelerinden tanıtım içeriği almak çok başarılı ve mantıklı bir işlemdir. Neden haber sitesi sorusunun yanıtı ise çok açık. Online siteler, belli bir alanda hizmet sağlarlar. Buna göre içerikler oluştururlar. Genellikle bu çok sınırlıdır. Ancak bir haber portalı, bundan farklı olarak onlarca kategori, başlık, alt başlığa sahiptir. Bundan dolayı tüm sektörlerin tanıtımına uygundur. Örneğin bilgisayar satışı yapan bir site; bu haber sayfalarının teknoloji bölümünde kendisine yer bulabilir. Ya da farklı kıyafetler üreten bir işletmenin tanıtım yazısına, moda kısmında rahatlıkla yer verilebilmektedir. Bundan dolayı mevcut sitelerin tercih edilmesi en doğru seçimdir.

haber tanitim yazisi

Haber Sitelerinin Tanıtıma Olan Katkısı Nedir ?

Haber sitelerinden tanıtım almak şu avantajları beraberinde getirecektir;

  • Bir web sayfasını gün içinde kaç kişinin ziyaret ettiği büyük bir öneme sahiptir. Bu durum ilgili sitenin hiti demektir. Bunu sağlayabilmek adına yapılacak olan en kolay şey tanıtım yazısı sahibi olmaktır.
  • Tanıtım yazısı satın almak aynı zamanda sizin seçmiş olduğunuz kelimede yükselmeyi de beraberinde getirir. İnsanlar interneti kullanırken arama motorları üzerinden hareket ederler. Hangi konuda bilgi almak istiyorlarsa ona yönelik sözcükleri yazarlar. Sektör ve içerikle uyumlu bir kelime sayesinde yapılan tanıtım yazısı satın alma işlemlerinin ardından yükselebilirsiniz.
  • Markalaşma her türlü işletme için son derece gerekli bir süreçtir. Bunun bilinmesi, insanların aklında kalıcı olması tanıtım içerikleri ile mümkündür.
  • Artık bu sistem sayesinde oldukça yüksek fiyatlara sahip olan reklam kampanyalarını düzenlemeye gerek yok. Tanıtım yazıları; TV ya da radyo reklamlarıyla kıyaslandığı zaman daha uygun.
  • Hizmetlerinizin neler olduğundan artık birçok kişi haberdar olacaktır.

Hangi Haber Sitelerinden Tanıtım Yazısı Alınmalıdır ?

Her haber sitesinden tanıtım yazısı almak elbette mantıklı değildir. Google News kaydının olması gerekir. Düşük Alexa TR puanına sahip, indeksi yüksek siteler daha büyük avantaj sağlayacaktır. Gerek link türü gerekse günlük hit kontrol edilmelidir. Örneğin milyonlarca kişinin her gün online olduğu bir web sayfası; sayfanızın arama motoru sonuçlarıyla yapılan görüntülemelerde yukarıya çıkması demektir. Hem da değeri hem de PA puanı yüksek siteler seçilmelidir. Moz Rank, site yaşı gibi şeyleri de kontrol etmek gerekiyor.

Haber Sitelerinden Tanıtım Alırken Nelere Dikkat Edilir ?

Haber sitelerinden tanıtım almak hızlı ve kolay olmasının yanı sıra;tanitimyazisi.com.tr sayesinde aynı zamanda güvenlidir. Birçok farklı site puanı ve rakamsal değerini mutlaka göz önünde bulundurun. Bunların başında güvene dair açıklanmış olan puanlar, güç rakamları, Ahrefs rank oranı, PA değeri, Da puanı gelmektedir. Online sitenin yaşı önem arz eder. Yeni sitelere kıyasla eski olan web sayfaları daha çabuk yükselmenizi sağlar.