WordPress Siteleri İçin Gerekli Eklentiler

Dinamik işlevselliği, güzel tasarımlarıyla, açık kaynak olarak kullanılan içerik yönetim sistemi olan WordPress için, binlerce eklenti kullanılır. Ancak bu binlerce eklenti içinden, hangilerinin doğru olduğunu bulmak ise, çoğu zaman oldukça zordur. WordPress, birçok kullanışlı niş çözümler sunmasına rağmen, çok azı tüm siteler için doğru olan WordPress eklentileri olarak kullanılır.

WordPress Eklentileri Neden Gereklidir ?

Bir site sahibinin hedefine ulaşması için yardımcı olan WordPress eklentileri, herhangi bir sitenin özelliklerine göre, birçok fayda sağlar. Binlerce eklenti içinden; sitenizin hedeflerine, amaçlarına uygun eklentiyi bulmak zor olsa da, en çok tercih edilen eklentiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Güvenlik eklentileri
  • Hız optimizasyonu eklentileri
  • E-ticaret eklentileri
  • Sayfa oluşturucular

WordPerss sitelerinde kullanılan tüm işlevler, eklentilerle sağlanmaz. Aynı zamanda tüm eklentiler, otomatik araçlar tarafından da algılanması mümkün değildir. Eklentinin algılanabilmesi için, WordPerss eklenti dedektörü veritabanında bulunması da önemlidir.

Yoast SEO

WordPress’in en çok tercih edilen SEO aracı Yoast SEO, SEO geliştirmede kullanılmasının yanında, daha okunabilir içeriklerin oluşturulmasına yardımcı olur. İnternet kullanıcılarının ortalama %80’i, sadece yayınları ve sayfaları tararken, içeriklerin özgün ve benzersiz olması, hedef kitlenin gözünün, siteniz üzerinde olmasını sağlar.

  • Sayfa içi SEO geliştirmesine yardımcı olur.
  • Google Arama Konsolu’na daha kolay bağlantı sağlanır.
  • Sosyal medya ağlarının optimizasyonu daha kolaylaşır.
  • 301 yönlendirmeleri, çok daha kolay oluşturulur.
  • URL değişikliklerini algıladığı gibi, otomatik yönlendirme yapar.

Yoast SEO ile; anahtar kelime ve meta açıklamaları kullanarak, içeriklerinizi ve sayfanızı optimize edebilirsiniz. İçeriklerinizin, basit ipuçları sayesinde, okunabilirliğini artırabilirsiniz.

WPForms

Her web sitesinin, kullanıcıların daha kolay ulaşabilmesi için, iletişim formuna ihtiyacı vardır. Böylece ziyaretçiler, sizinle daha kolay iletişim kurar. En önemli WordPress eklentilerinden biri olan WPForms; farklı formların oluşturulması için kullanılır. Kullanıcı dostu ve mobil uyumlu olan eklenti; herhangi bir JavaScript ya da farklı bir kod kullanmaya gerek kalmadan, mükemmel iletişim formları oluşturulmasını sağlar.

  • E-posta abonelik formları
  • İletişim formları
  • Sipariş formları
  • Ödeme formları vb. birçok farklı form, bu eklenti sayesinde oluşturulur.

Ücretsiz şekilde oluşturacağınız bir iletişim formu ile, hedef kitlenize daha yakınlaşırken, önceden oluşturulan form taslaklarına göre zamandan tasarruf ederek, en fazla 5-10 dakika içinde, özel formlar oluşturabilirsiniz. WPForms Lite sürümü, ücretsiz olarak kullanılırken, iletişim sayfalarında kullanabileceğiniz bir özellik sunar. Ancak WPForms Pro ile çok daha fazla özellik ve entegrasyonu da birlikte kullanabilirsiniz.

UpdraftPlus

Piyasada bulunan bir diğer WordPress eklentisi olan UpdraftPlus, WordPress için yedekleme eklentisi olarak kullanılır. Otomatik yedekleme yapmanıza olanak tanıyan eklenti, güvenli şekilde depolama yapmanıza yarar. Aynı zamanda kullanacağınız eklenti sayesinde, yedekten geri yükleme işlemi kolaylıkla yapılır. WordPress için kullanılan temel eklentiler ücretsiz olurken, ekstra özelliklere sahip olan eklentiler ücretlidir.

Çevrimiçi kullanılan çok sayıda yedekleme eklentisi bulunurken, bu birçok yedekleme eklentisi içindeki birkaç tane eklenti, UpdraftPlus kadar kolay kullanımlı ve güçlüdür. Yedek koruması için birden fazla bulut depolama seçeneğine kolaylıkla uyumlu sağlar. Aynı zamanda yedeklemeler, bir program dahilinde otomatik hale getirilebilir.

Constant Contact

Sürekli iletişim anlamına gelen Constant Contact, bir web sitesi sahibinin kullanabileceği, en etkili ve güvenilir, pazarlama araçlarındandır. Kullanıcılar web sitesinden ayrılmış olsa da iletişim kurulmasına olanak tanır. Bu yüzden web siteniz için bir e-posta listesi oluşturmak, bu eklentiyle oldukça kolaydır. Bu konuda herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kişiler için kolay ve hızlı bir kurulm aşaması sunan eklenti, WordPress için OptinMonster ya da WPForms gibi eklentilerle de uyumlu çalışır.

WooCommerce

Woocommerce, WordPress’in e-ticaret eklentisi olarak kullanılır. Çevrimiçi mağaza oluşturmak için, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılamak adına, tüm önemli özellikleri kullanılır.

  • Woocommerce barındırma
  • Woocommerce temaları
  • Woocommerce eklentileri, tüm WordPress kullanıcıları tarafından rağbet görür.

TrustPulse, tamamlayıcı eklenti olarak kullanılırken, aynı zamanda müşteri güvenini kazanmanız için de oldukça yardımcıdır. Bunun yanında BigCommerce ile daha büyük çevrimiçi mağazalar için, yüksek oranda ölçeklendirilme ve düşük bakım maliyeti sağlanmış olur. E-ticaret eklentisi, 4 milyondan fazla web sitesi için kullanılan, en popüler eklentidir.

MemberPress

Çevrimiçi kurslar, gruplar, üyelik siteleri oluşturulması için kullanılan MemberPress eklentisi, WordPress için, piyasanın en iyi üyelik eklentisini oluşturur. MemberPress ile üyelik oluşturabilir, abonelik planları ile, kullanıcılara içerik erişimi kısıtlaması getirebilirsiniz. Tüm popüler olmuş ödeme yöntemleriyle uyumlu çalışmasının yanında, WooCommerce ile oluşturulmuş e-ticaret sitelerinde kullanılır. MemberPress aynı zamanda; kurs yönetimi, grup üyelikleri, erişim kuralları, otomasyon özellikleri ve daha fazla özellikleri de içinde barındırır.

Beaver Builder

WordPress’in en iyi sürükle bırak oluşturucusu olarak kullanılan Beaver Builder, herhangi bir kod yazılımına gerek duymaz. Web sitesi tasarımı için özelleştirme ve özel sayfa düzenlerinin oluşturulmasında yardımcı olur. Aynı zamanda alternatif olarak Divi sayfa oluşturucu eklentisi kullanarak, daha güçlü özellikleri kullanabilir ya da CSS Hero ile tema özelliştirmesi yapabilirsiniz.

Elementor

Web sitesi sayfalarınız için, mevcut tema üzerinde bağımsız tasarımlar oluşturulmasına yardımcı olan Elementor eklentisi, görsel bir sayfa oluşturucu olarak kullanılır. İşletmeler tarafından, açılış sayfası oluşturmak için oldukça idealdir. Web sitesi bölümlerinde, daha özel tasarımlara sahip olmak isteyenler için de ideal bir eklentidir.

  • Elementor ile 150’den fazla şablon arasında seçim yapılabilir.
  • Kolay sürükle bırak mantığıyla çalışır.
  • Web sitesi için orijinal tasarımlar oluşturmak için kullanılır.

Elementor ile; arka plan kaplamaları yapılabilir. Vurgulu efektler yapmaya müsaittir. Animasyonlar ve daha fazlası işlemlerde, mükemmel efektler eklenerek, web sitesi daha da geliştirilebilir. Gutenberg editörü ve farklı WordPress eklentileri ile uyumlu çalışır.

WP Rocket

WordPress’te yükleme sürelerinin hızlandırılması için kullanılan WP Rocket, güçlü bir önbellek eklentisi olarak tercih edilir. Hızlı sayfa yükleme süreleri oldukça önemlidir ve SEO optimizasyonun, daha etkili olmasını sağlar. WP Rocket; sitede dinamik olarak oluşturulan her sayfanın, ön bellekte bulunan kopyalarını oluşturarak gerçekleştirir. Böylece sunucular, çok fazla iş yapmak zorunda kalmaz. Bunun yanında kullanılacak W3 Total Cache eklentisi, yükleme sürelerini yaklaşık %43 üzerinde azaltmaya yarar.

  • Dinamik olarak oluşturulan bir web sitesinde sayfalar, önbelleğe alınabilir.
  • Kullanıcı tarafından, tarayıcı önbelleği iyileştirilebilir.
  • Daha hızlı yükleme süreleri için, geç yükleme etkinleştirme yapılabilir.
  • Önbelleğe alma için, bir CDN yani içerik dağıtım ağı ile entegre edilebilir.

Ancak WP Rocket, bunun daha fazlasını gösterir ve önbelleğe alma süresini %63 oranında azaltır. Ücretli bir eklentidir.

Redirection

WordPress kullanıcılarının sahip olması gereken bir başka eklenti ise, yeniden yönlendirme olarak adlandırılan Redirection eklentisi, WordPress için, yönlendirme yöneticisi olarak kullanılır. Web sitesinde özel 301 yönlendirmelerinin ayarlanmasına fırsat veren eklenti, aynı zamanda tıklamalarla alakalı tüm verilerin kaydını tutabilirken, sitede bulunan bozuk URL’leri izlemek için de kullanılabilir.

Google başta olmak üzere tüm arama motorları, kötü kullanıcı deneyimini sevmez. Sayfalardaki 404 hataları ve diğer bozuk sayfalar, Google ve diğer arama motorlarının istemediği sorunlardır.  Yönlendirme eklentisi kullanarak, 404 sayfalarının listesini oluşturabilirsiniz. Bunun için eklentinin, ziyaretçiyi yönlendirmesi istenen URL’yi belirlemek yeterlidir.

Sucuri

Tüm çevrimiçi işletmelerin sahip olması gereken eklentilerden biri olan Sucuri, WordPress için güvenlik eklentisi olarak kullanılır.  Saldırı altında olan bir işletmenin gelirini ve itibarını, büyük oranda zedeler. Sucuri güvenlik eklentisi; bilgisayar korsanlarının kullanıcı bilgilerini ve şifreleri çalmalarına, kötü amaçlı yazılım yüklemelerine, sitelerin DDoS, kötü amaçlı yazılımlara, XSS saldırıları ve benzeri saldırılara karşı korur. Sucuri, WPBeginner’da, yüzlerce saldırıyı engellemek için yardım eder.

OptinMonster

Sürükle bırak mantığıyla kolaylıkla özelleştirilebilen OptinMonster eklentisi ve uygulaması, en hızlı şekilde, daha fazla e-posta abonesi edinmeniz için yardım eder. Siteyi ziyaret etmeyi bırakan ziyaretçilerin, e-posta abonelerine ve müşteri olarak geri dönüşüm sağlamasına olanak tanır. Güçlü görüntü hedefleme özellikleri olan eklenti, her kullanıcı için kişiselleştirilen kampanya oluşturmanıza yardımcı olur. Blog sitesi sahipleri, web sitesi sahipleri, e-ticaret sitesi sahipleri, kullanacakları eklenti sayesinde site trafiğini artırabilir ve kaçan kullanıcıların da geri dönüşünü sağlayarak, daha fazla kazanmanıza olanak tanır.